Tidigare föreställningar

Här kommer vi att bygga upp sidor med text och bild från våra tidigare produktioner. Teaterföreningen startade redan på hösten 1986 som en studiecirkel. Den första föreställningen spelades på våren 1987 i samband med valborgsmässoafton i Vadsbro Blacksta Föreningsgård.

Har du några foton från våra tidigaste föreställningar som du vill dela med dig av? Ta då kontakt med någon från Gycklarna. Maila gärna kungblackesgycklare@hotmail.com

Tack på förhand.

 

Det fanns en Föreningsgård med läckande tak, ett ruffigt kök med otillräckliga serveringsmöjligheter och det fanns ett ostämt piano med kulhål i.

Till detta skall läggas att det fanns en scen och hos undertecknad ett sedan tidigare odlat teaterintresse! Scenen var intressant och efter ett kort snack med dåvarande ordförande Seth Andersson var saken klar—-sätt igång och spela teater.

Medspelare från start var Kjell o Marieanne Dahlberg, Annmarie Johansson, Mats Frankenberg, Maria Jonsson, Ulf Wallenberg, Krister Karlsson, Ingrid Åberg och Bosse Flodin.

Vi spelade en cabbaré/revy som uruppfördes vid valborg 1987 och valda delar spelades en gång till under våren och då vid Veckla. Man kan minnas en del nummer b.l.a. ”Auktionsvisan” framförd av Annmarie och undertecknad.” Greven som hängde sig på vinden” var ett starkt nummer, likaså ”Föryngringsmedicinen”.

Det gick bra och nu var ”blodad tand väckt” raskt kom 1988 första revyn som fick heta ”Bidraget” och 1989 kom ”Fullspikat” som följdriktigt antydde att renoveringen av huset var klar.

Nu stod Föreningsgården nyrenoverad och fin med en teatergrupp som senare kom att kalla sig Kung Blackes Gycklare. Gycklarna satsar på nya framgångar och Föreningsgården lever vidare, det gamla pianot är lika ostämt nu som då och kulhålen —-de är kvar! Lasse Gustafsson

 

 

 

 
Webbplats från Tessicon