Kalvgryta 800gr kalvkött (bog el. högrev)
2 st morot
2 st gula lökar
2st klyftor vitlök
1msk kalvfond
1 dl vitt vin
¼ rotselleri
1st burk med krossade tomater
Vatten
salt & peppar.
Skär köttet i tärningar ca 3x3 cm skala och skär grönsakerna i fina bitar. Bryn köttet och lägg i en gryta, tillsätt grönsakerna. Tillsätt fond, vin och vitlök. Fyll upp med vatten så det knappt täcker låt koka tills köttet är mört. Smaka av med salt & Peppar, red av till önskad tjocklek.
Gremotata
1 knippe persilja
skal från 1 st citron
1 klyfta vitlök.
Finhacka persiljan riv det yttersta skalet av citronen riv ner vitlöken blanda ihop.
Tillsätt gremotatan precis innan servering.
Senapsmajonäs
3 st äggulor
5dl olja neutral 2tsk senap vanlig
2msk grov senap
½ msk vinäger
salt & peppar.
Vispa ihop äggulorna med den lilla mängden senap.
Tillsätt oljan droppvis under vispning.
Tillsätt den grova senapen och smaka av med vinäger salt& peppar.
Rostad Auberginröra 6personer.
2 st Auberginer
1msk olivolja
salt
saft från 1 st citron
ca:50gr philadelfiaost.
Skala och dela auberginen i 2 delar.
Rippla på olivolja och salta.
Baka tills de är gyllenbruna på 200gr.
Mixa auberginen när den har svalnat med mer olivolja, pressad citron och philadelfia.
Smaka av med salt och ev peppar.