Kalvgryta 4 personer

 

Kalvgryta 800gr kalvkött (bog el. högrev)

2 st morot 

2 st gula lökar

 2st klyftor vitlök

1msk kalvfond

1 dl vitt vin

¼ rotselleri

1st burk med krossade tomater

 Vatten

 salt & peppar.

Skär köttet i tärningar ca 3x3 cm skala och skär grönsakerna  i fina bitar. Bryn köttet och lägg i en gryta, tillsätt grönsakerna. Tillsätt fond, vin och vitlök. Fyll upp med vatten så det knappt täcker låt koka tills köttet är mört. Smaka av med salt & Peppar, red av till önskad tjocklek.

Gremotata

1 knippe persilja

skal från 1 st citron

1 klyfta vitlök.

 Finhacka persiljan riv det yttersta skalet av citronen riv ner vitlöken blanda ihop.

Tillsätt gremotatan precis innan servering.

 

 

 Senapsmajonäs

3 st äggulor

5dl olja neutral 2tsk senap vanlig

2msk grov senap

½ msk vinäger

salt & peppar.

Vispa ihop äggulorna med den lilla mängden senap.

Tillsätt oljan droppvis under vispning.

Tillsätt den grova senapen och smaka av med vinäger salt& peppar.

 

Rostad Auberginröra 6personer.

2 st Auberginer

1msk olivolja

salt

saft från 1 st citron  

ca:50gr philadelfiaost.

Skala och dela auberginen i 2 delar.

Rippla på olivolja och salta.

Baka tills de är gyllenbruna på 200gr.

Mixa auberginen när den har svalnat med mer olivolja, pressad citron och philadelfia.

Smaka av med salt och ev peppar.

Webbplats från Tessicon